13.09.2016: TRANSNISTRIA NU PLANIFICĂ SĂ INTRE ÎN COMPONENŢA MOLDOVEI CU NICIUN FEL DE CONDIŢII – SPEAKERUL VADIM KRASNOSELSKII

Transnistria a ales calea independenţei şi aderării ulterioare la Federaţia Rusă, de aceea nici nu poate fi vorba de altfel de scenarii, consideră preşedintele Societului Suprem al autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselskii.

Într-un interviu acordat unei publicaţii ruse, citat de agenţia INFOTAG, el a spus că „este o înşelare” presupunerea că în Moldova ar fi posibil să vină la guvernare „forţe proruse”, iar apoi ar urma unirea cu Transnistria în cadrul unei federaţii.

„Considerăm că aceasta este o înşelare şi pentru noi o asemenea variantă este inacceptabilă. Poporul şi-a ales calea, iar o asemenea unire ar nimici republica noastră”, susţine speakerul.

„Toate acţiunile politice externe în Transnistria se bazează pe voinţa poporului. Exact cu 10 ani în urmă, la 17 septembrie 2006, poporul Transnistriei s-a pronunţat pentru independenţă şi pentru intrarea în componenţa Rusiei. Nicicum altfel! O altă evoluare a situaţiei, inclusiv intrarea în componenţa Moldovei, indiferent de formă, este inacceptabilă pentru noi”, a subliniat Krasnoselskii.

Potrivit lui, „viitorul Transnistriei este doar împreună cu Rusia”.

După cum a informat anterior INFOTAG, Krasnoselskii este considerat a fi unul din posibilii învingători la alegerile prezidenţiale din Transnistria, care vor avea loc în luna decembrie.

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, care candidează la funcţia de preşedinte al Moldovei, a pledat de nenumărate ori pentru reforma statului RM prin oferirea pentru Transnistria şi Găgăuzia a statutului de subiecţi ai federaţiei.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/230918/