05.10.2016: DECIZIA CEC: 30 de secţii de votare vor fi deschise pentru cei din stânga Nistrului

Locuitorii din regiunea transnistreană vor putea vota la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, la 30 de secţii, cu patru mai multe faţă de scrutinul parlamentar din 2014.

Decizia a fost luată astăzi de Comisia Electorală Centrală.

Moldovenii domiciliaţi în localităţile controlate de regimul de la Tiraspol vor putea vota la nouă secții din raionul Dubăsari. În Capitală își vor deschide ușile pentru ei cinci secții, iar în raioanele Căușeni și Anenii Noi vor fi deschise câte trei și, respectiv, două secții.

Totodată, cetăţenii cu drept de vot din stânga Nistrului îşi vor putea alege favoriții în una dintre secțiile de votare deschise în orașele Bălți, Cahul, Călărași, Criuleni, Orhei, Rezina, Soroca, Ungheni, Ștefan Vodă și raionul Florești.

Potrivit procedurii, cetățenii din stânga Nistrului care vor vota în aceste secții vor fi incluși pe listele suplimentare. Ei vor completa și o declarație pe proprie răspundere că vor vota o singură dată.

Poliția va asigura ordinea publică. CEC a făcut apel către observatorii naționali, internaționali și Comisia Unificată de Control să monitorizeze desfășurarea corectă a procesului de vot. Potrivit Registrului de stat al alegătorilor, în raioanele de est ale Republicii Moldova sunt înregistraţi peste 200 de mii de cetăţeni cu drept de vot. 

Sursa: http://www.publika.md/decizia-cec-30-de-sectii-de-votare-vor-fi-deschise-pentru-cei-din-stanga-nistrului_2765811.html