19.10.2016: Discuţii la Bucureşti despre conflictul transnistrean

Ministrul Afacerilor Externe din România, Lazăr Comănescu, l-a primit marţi, 18 octombrie 2016, pe ambasadorul Cord Meier-Klodt, Reprezentant Special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Sursă foto: mae.ro

Sursă foto: mae.ro

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a salutat eforturile susținute ale Președinției-în-exercițiu germane a OSCE și, personal, ale ambasadorului Cord Meier-Klodt, care s-au materializat cu reluarea, după doi ani, a dialogului în formatul „5+2″, singurul cadru consacrat pentru reglementarea pe cale pașnică, politică și negociată a dosarului transnistrean.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Lazăr Comănescu a reiterat necesitatea continuării angajării tuturor părților implicate în procesul de negociere și a reconfirmat sprijinul pentru eforturile președinției germane în acest sens. În context, s-a discutat despre perspectivele identificării unei soluții cuprinzătoare, juste și durabile a conflictului, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și asigurarea, în conformitate cu angajamentele asumate la nivelul OSCE, a unui statut special pentru regiunea transnistreană.

Totodată, partea română a evidențiat importanța voinței politice și a unei abordări echilibrate în măsură să faciliteze aprofundarea dialogului pe dosar.

Întrevederea cu ambasadorul Cord Meier-Klodt se circumscrie dialogului regulat al părții române cu interlocutori relevanți pentru procesul reglementării transnistrene.

 

Sursa: http://infoprut.ro/45497-discutii-la-bucuresti-despre-conflictul-transnistrean.html