24.10.2016: Transnistria nu va recunoaște DNR-LNR de teama Ucrainei

„Ministerul de externe” al Transnistriei nu va face declarații în ceea ce privește recunoașterea auto-proclamatelor „LNR/DNR” și nu va articula vreo poziție ”oficiala”, datorită dorinței de a dezvolta relațiile cu Ucraina, a declarat „ministrul de externe” al Transnistriei, Vitaliy Ignatiev, într-un interviu cu „Kommersant”.

Întrebat în legătură cu posibilitatea de a recunoaște auto-proclamatele „republici” din estul Ucrainei, Ignatiev a remarcat faptul că prioritatea Transnistriei este cooperarea cu Ucraina. Cu toate acestea, „ministrul de externe” al Transnistriei nu a dorit sa precizeze pozitia Tiraspolului în chestiunea integrității teritoriale a Ucrainei.

„Transnistria nu face nicio declarație cu privire la situația respectiva. Noi ne implementează conceptul de politică externă și una dintre prioritățile noastre este cooperarea cu Ucraina”, – a precizat Ignatiev.

„Republica Moldovenească Transnistreana” este un stat nerecunoscut. Comunitatea internațională o califica drept parte a teritoriului Moldovei.

 

Sursa: http://www.paginaderusia.ro/transnistria-nu-va-recunoaste-dnr-lnr-de-teama-ucrainei/