18.11.2017: Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a participat la deschiderea podului dintre localitățile Gura Bîcului – Bîcioc

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi, împreună cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la deschiderea podului peste râul Nistru, ce leagă localitățile Gura Bîcului şi Bîcioc. La eveniment au fost prezenţi reprezentanții politici în procesul de reglementare transnistreană Gheorghe Bălan și Vitalii Ignatiev dar și reprezentanți ai mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

În cadrul deschiderii evenimentului Premierul Pavel Filip a făcut un schimb de replici cu liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski vis-à-vis de cele mai stringente probleme din cadrul dosarului transnistrean. La rândul lor, reprezentanții politici în procesul de reglementare transnistreană Gheorghe Bălan și Vitalii Ignatiev au avut o scurtă discuție despre eventualele căi de îmbunătățire a procesului de negocieri.

În cadrul declaraţiilor de presă, Prim-Ministrul Pavel Filip a specificat că deschiderea podului reprezintă încă o etapă în realizarea obiectivului Guvernului de a elimina toate barierele în calea liberei circulaţii a cetăţenilor, mărfurilor şi serviciilor între cele două maluri ale Nistrului.

La final, Vicepremierul Gheorghe Bălan în cadrul declarațiilor pentru mass-media  a specificat că repunerea în circulație a podului dintre localitățile Gura Bîcului – Bîcioc, este un pas pozitiv premergător noii runde de negocieri în formatul „5+2”, ce va avea loc la Viena, în perioada 27-28 noiembrie curent și va contribui la identificarea unor soluţii viabile pentru conflictul transnistrean şi pentru statutul juridic special al regiunii, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Sursa:

http://gov.md/ro/content/viceprim-ministrul-gheorghe-balan-participat-la-deschiderea-podului-dintre-localitatile-gura