22.11.2017: Stânga Nistrului, reintegrată. Autorităţile vor prezenta o viziune asupra statutului special al regiunii

O viziune asupra statutului special al regiunii din stânga Nistrului în cadrul Republicii Moldova reintegrate va fi prezentată în viitorul apropiat. Acum documentul este consultat cu societatea civilă.

Anunţul a fost făcut de către premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o luni cu reprezentantul special al preşedinţiei austriece a OSCE în procesul de reglementare a problemei transnistrene, și cu Michael Scanlan, şeful acestei misiuni în Moldova.

Oficialii străini au constatat mai multe progrese înregistrate de guvernare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Aceştia au apreciat deschiderea, la sfârşitul săptămânii trecute, a podului care uneşte localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc, situate pe cele două maluri ale Nistrului.

În opinia lor, acest pas aduce doar beneficii populaţiei, dar şi agenţilor economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

Premierul a spus că urmează a fi soluţionate şi alte probleme de pe agendă.

Întrevederea precede noua rundă de negocieri în formatul “5+2”, care se va desfăşura la Viena, în perioada 26-28 noiembrie.

Citește mai mult: https://www.publika.md/stanga-nistrului-reintegrata-autoritatile-vor-prezenta-o-viziune-asupra-statutului-special-al-regiunii_2987420.html#ixzz4zB010prJ