Unimedia.md – Dodon: Am impresia că unii din regiunea transnistreană ar fi fericiți să aibă un guvern pro-român în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că mass-media din regiunea transnistreană îl critică prea des și că are impresia că cei din stânga Nistrului și-a dori „să aibă un guvern pro-român și pro-NATO”.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit pentru postul de televiziune transnistrean „Nistru TV”.

Aveți mass-media „șerif”, care mă critică toată ziua. De Plahotniuc nu se ating, ei îl critică pe Dodon, care se întâlnește și are o relație bună cu Putin. Ei nu se ating de Partidul Democrat, care adoptă acum declarații anti-ruse, legi care interzic canalele rusești.

Toate acestea reprezintă o încercare de a face tot posibilul pentru a ne asigura că nimic nu s-a schimbat. Primiți bani din Rusia, nu plătiți pentru gaz, da-ți întreprinderilor voastre gaz mai ieftin decât la restul. Cred că aceasta este o încercare de a îngheța totul. Pe de altă parte, există un interes în această și pe malul drept. Iar cei cu care liderii transnistreni comunică aici, este neprofitabil ca să existe un dialog între mine și regiunea transnistreană”, a declarat șeful statului.

De asemenea acesta a menționat că în cazul în care Republica Moldova își va pierde suveranitatea, „regiunea transnistreană nu va supraviețui”.

„Uneori am impresia că unii din stânga Nistrului ar fi fericiți să aibă un guvern pro-român în Moldova, pro-NATO. Pentru că în acest caz este mai ușor să cerem bani, să nu facem nici un fel de aranjamente, să distrugem ideea, astfel încât să avem o țară comună. […] Trebuie să înțelegeți că dacă Moldova își va pierde suveranitatea, atunci regiunea transnistreană nu va supraviețui”, a mai spus Igor Dodon.

Sursa:

http://unimedia.info/stiri/video-dodon-am-impresia-ca-unii-din-regiunea-transnistreana-ar-fi-fericiti-sa-aiba-un-guvern-pro-roman-in-moldova-147862.html