Adevărul.ro – Krasnoselskii: Preşedintele moldovenilor sunt eu. În Republica Moldova deja e generaţia celor care se cred români

de

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, consideră că el poate fi numit preşedintele tuturor moldovenilor, pentru că moldovenii veritabili, în opinia sa, s-ar afla exclusiv în Transnistria. El a declarat că cetăţenii dintre Prut şi Nistru au învăţat istoria românilor şi refuză să vorbească în limba moldovenească, motiv pentru care aceştia nu mai sunt atât de aproape de ceea ce înseamnă a fi moldovean.

„Timp de 25 de ani, Moldova nu a studiat Istoria Moldovei (ca disciplină şcolară), dar a studiat Istoria Românilor. Imaginaţi-vă că un stat nu vorbeşte despre propria istorie şi nu vorbeşte în propria sa limbă. Dacă e să spunem cine cu adevărat este preşedintele moldovenilor, acesta este preşedintele Krasnoselskii. De ce, fiindcă noi am păstrat etnia moldovenească, cultura moldovenească, grafia moldovenească (chirilică) şi tradiţiile moldoveneşti. Dacă nu exista Transnistria, nu existau nici moldovenii”, a spus Vadim Krasnoselskii la un forum desfăşurat recent la Moscova.

Liderul transnistrean a subliniat că în Republica Moldova a crescut o generaţie, mulţi dintre reprezentanţii căreia se consideră români şi îşi doresc unirea cu România.

„Este alegerea Moldovei. Dacă ei vor să studieze Istoria Românilor – poftim. Dacă nu vreţi limba voastră natală, dar pe cea a României – poftim. Însă asta nu trebuie să influenţeze relaţiile noastre. Lăsaţi poporul moldovenesc să se decidă. Eu aş recomanda ei să organizeze un referendum, precum am făcut noi în Transnistria, iar poporul să spună pentru care vector pledează”, a menţionat Krasnoselskii.

Sursa: http://adevarul.ro