Gov.md – La sediul din or. Tiraspol a Misiunii OSCE în Moldova au avut loc noi consultări pe tema admiterii autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul rutier internațional

Astăzi, 5 aprilie 2018, la sediul din or. Tiraspol a Misiunii OSCE în Moldova a avut loc o nouă ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev și a partenerilor internaționali din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Părțile au continuat discuțiile pe marginea potențialului mecanism de asigurare a participării în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană.

De asemenea, în cadrul ședinței reprezentantul politic din partea Chișinăului a reiterat solicitarea către omologul său de a fi facilitată în perioada sărbătorilor pascale libera circulație a persoanelor și a mijloacelor de transport între cele două maluri ale Nistrului, din partea negociatorului de la Tiraspol fiind dată asigurarea că procesul de trecere a liniei administrative în acest interval de timp va fi simplificat.

La final, a fost stabilită necesitatea continuării dialogului atât la nivel de experți cât și la nivel de reprezentanți politici întru identificarea unor soluții viabile și s-a convenit ca următoarea ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor să fie organizată joi, 12 aprilie 2018, la sediul din or. Chișinău a Misiunii OSCE în Moldova.

Sursa: http://gov.md/