Ziarulnational.md – Dodon pretinde că știe cum poate fi rezolvată problema transnistreană și cere votul locuitorilor din stânga Nistrului pentru socialiști la alegerile din toamnă

Pentru soluționarea problemei transnistrene, ar fi necesar ca socialiștii să câștige alegerile parlamentare din toamnă, inclusiv cu votul celor din stânga Nistrului, susține președintele Igor Dodon.

„Eu sper că, la sfârșitul anului curent, vom avea majoritatea în Parlament, care va lucra în comun cu președintele”, a declarat șeful statului în cadrul „Lliniei directe” de la Accent TV.

Igor Dodon a spus că un „moment important” în rezolvarea conflictului transnistrean este stabilirea viitorului statut al Transnsitriei – „autonomie, structură federală etc”.

Potrivir șefului statului, acum ar fi necesare „acțiuni concrete” pentru soluționarea înțelegerilor la care s-a convenit în cadrul întrevederilor anterioare – recunoaștrea diplomelor, numerelor de înmatriculare a automobilelor, restabilirea legăturii de telefonică fixă.

În cadrul aceleiași emisiuni, Dodon a sugerat că victoria socialiștilor din toamnă depinde și de „votul transnistrenilor”.

Sursa: http://www.ziarulnational.md/