Gov.md – Întrevederea Viceprim-ministrului Cristina Lesnic cu Reprezentantul Special al Federației Ruse în reglementarea transnistreană Serghei Gubarev

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut, astăzi, 14 mai, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Federației Ruse în reglementarea transnistreană Serghei Gubarev, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Oficialii au făcut un schimb de opinii asupra situaţiei actuale în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, unor aspecte ale dialogului între Chişinău şi Tiraspol, precum și pe marginea desfășurării următoarei runde de negocieri în formatul “5+2”.

Reprezentantul Special al Federației Ruse a apreciat dinamica pozitivă a îndeplinirii înțelegerilor convenite în negocieri în perioada recentă și totodată, a comunicat că următoarea rundă de negocieri în formatul “5+2”, care va avea loc la Roma, Italia, la finele lunii curente va contribui la consolidarea încrederii între părți și la avansarea dialogului.

În cadrul întrevederii, Viceprim-ministrul a abordat mai multe subiecte de pe agenda de negocieri cum ar fi asigurarea liberei circulații între cele două maluri, realizarea angajamentelor agreate pe podul dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc, problema terenurilor din raionul Dubăsari, buna funcționare a școlilor cu predare în grafia latină din regiune ș.a.

Cei doi oficiali și-au manifestat deschiderea în continuarea dialogului și au reiterat necesitatea continuării întreprinderii acțiunilor pozitive în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Sursa: https://gov.md/