Deschide.md – Gubarev a venit la Tiraspol să instruiască separatiștii pentru ședința „5+2” de la Roma

Author: Vasile Cojocari

Reprezentantul Ministerului rus de Externe pentru regiunea transnistreană, Serghei Gubarev a ținut astăzi „prelegeri” separatiștilor de la Tiraspol în contextul unei noi reuniuni în formatul „5+2” la Roma.

Gubarev s-a văzut cu liderul grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și au trecut în revistă interesele lor la viitoarea întâlnire în formatul 5+2. Krasnoselski a subliniat rolul Moscovei în procesul de negocieri și suportul pe care îl acordă regiunii separatiste.

La Roma (nr. reuniunea va avea loc între 29-30 mai) urmează să fie discutate chestiunile finale în ceea ce ține de acordurile la care s-a ajuns în ultima perioadă.

Serghei Gubarev a apreciat rezolvarea problemei transportului din stânga Nistrului care urmează să fie introdus în traficul internațional prin intermediul plăcuțelor de înmatriculare neutre.

„Cel mai important la moment este ca ceea ce este scris frumos pe hârtie să fie la fel de frumos aplicat în practică, vorbim despre problema transportului, problema agricultorilor care dețin pământ după traseul Tiraspol-Râbnița și problema școlilor”, a subliniat Gubarev citat de către novostipmr.com.

Articolul complet la: https://deschide.md/