Gov.md – Întrevederea Viceprim-ministrului Cristina Lesnic cu Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova Valeria Biagiotti

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut astăzi, 15 mai, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova Valeria Biagiotti.

În cadrul întrevederii oficialii au abordat ultimele evoluții în cadrul procesului de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol. Oficialul european a apreciat drept pozitive ultimele tendințe din cadrul negocierilor și a exprimat speranța că în timpul apropiat se va găsi consens în rezolvarea celor mai stringente probleme.

A fost trecută în agendă și desfășurarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, care va avea loc în perioada 29-30 mai la Roma, Republica Italia. În context, au fost abordate subiecte organizatorice și agenda de discuții a evenimentului.

La final, Vicepremierul Cristina Lesnic a mulțumit Ambasadorului pentru suportul acordat din partea Republicii Italia în reglementarea transnistreană și și-a manifestat deschiderea în continuare pentru menținerea unui dialog productiv în acest sens.

Sursa: https://gov.md/