Gov.md – Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu noul Șef al Misunii OSCE din Moldova Claus Neukirch

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic s-a întâlnit astăzi, 11 septembrie curent, cu noul Șef al Misiunii OSCE din Moldova Claus Neukirch.

Vicepremierul Cristina Lesnic l-a felicitat pe oficialul cu ocazia numirii în funcție și a exprimat speranța menținerii unei cooperări productive în vederea avansării procesului de reglementare transnistreană.

În continuare, părțile au punctat subiectele ce necesită o atenție sporită în timpul apropiat dar și au stabilit o agendă comună întru definitivarea unor soluții.

Cu precădere, în cadrul întrunirii au fost discutate aspectele ce țin de situația din perimetrul Zonei de Securitate, situația școlilor cu predare în grafie latină din stânga Nistrului, accederea mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre în traficul rutier internațional, dar și subiectul cu privire la respectarea drepturilor omului.

Domnul Claus Neukirch a notat la rândul lui că mizează în continuare pe identificarea unor soluții pragmatice pentru binele tuturor cetățenilor și că deschiderea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din or. Tiraspol și Râbnița a constituit un nou caz de succes în procesul de reglementare.

La final, Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a mulțumit noului Șef al OSCE pentru vizita întreprinsă urându-i succes în desfășurarea mandatului.

Sursa: https://gov.md/