LACT a fost prezent în „Noaptea Cercetătorilor”

LACT a derulat activități prilejuite de „Noaptea Cercetătorilor”, la sediul Departamentului de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Membrii și voluntarii noștri au oferit publicului prelegeri și studii de caz cu privire la structura și misiunea generică a unui laborator de analiză politică (concret: statutul, componența și obiectivele LACT); cum se întocmește și implementează un proiect (concret: proiectele LACT), cum se organizează și derulează o conferință (exemple; conferințele și workshopurile LACT); cum arată și cum se folosesc un volum științific și o revistă științifică (exemple: volumele și revistele realizate de către LACT).

Participanții au putut consulta volumele noastre de cercetare, revistele „Anuarul Laboratorului pentru Analiza Conflictului Transnistrean”, „Studia Securitatis”, mapele evenimentelor organizate în trecut și înregistrările video ale dezbaterilor, și au putut urmări prezentări în format .ppt cuprinzătoare cu privire la statutul, componența, proiectele și activitatea editorială a LACT.

Am răspuns multor întrebări referitoare la cauzele, stadiul și perspectiva conflictului transnistrean, precum și rolul României în reglementare. Dezbaterile ne-au demonstrat că avem mulți tineri interesați de arhitectura geostrategică a regiunii noastre, capabili să analizeze corect și competent interesul național al României și diferitele ei scenarii de acțiune.