Infotag.md – AGENŢIA TRANSNISTREANĂ DE INVESTIŢII POARTĂ NEGOCIERI PE MARGINEA A 19 PROIECTE PENTRU A FI IMPLEMENTATE ÎN REGIUNE

Agenţia transnistreană de investiţii poartă negocieri pe marginea a 19 proiecte pentru a fi implementate în regiune. Despre aceasta a anunţat în ajun directorul instituţiei, Andrei Betanov, la întrevederea cu preşedintele guvernului autoproclamatei RMN, Alexandr Martînov, şi adjunctul său, Serghei Obolonik.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul guvernului transnistrean, el a spus că trei proiecte sunt în domeniul agriculturii.

“Unul se referă la cultivarea pomuşoarelor, însă este planificată şi îngheţarea ulterioară a producţiei. Al doilea ţine de producţia ecologică. Apoi urmează proiectul de creştere a alunelor din contul propriilor investiţii. Investitorul vrea aproximativ o mie de hectare pentru producţie””, a spus Betanov.

Potrivit lui, există şi proiecte legate de producţia farmacologică, industria grea, producţia de lactate şi de ulei de măsline.

“Cu unii dintre investitori am putea semna contracte deja în această săptămână în cadrul forumului investiţional”, a spus el.

Sursa: http://www.infotag.md/