Gov.md – Rezultatele la zi privind implementarea Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2018 evaluate în cadrul unei ședințe de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale și centrale

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a convocat astăzi, 6 noiembrie, o ședință de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale și centrale beneficiare de alocații prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru a evalua situația la zi privind implementarea eficientă și transparentă a acestuia.

Primari și specialiști din 34 de autorități ai administrației publice locale din 9 raioane ale țării au avut oportunitatea să facă un schimb de experiența cu privire la participarea în acest Program.

Aceștia au primit răspunsuri la întrebările legate de modul de raportare privind utilizarea mijloacelor alocate.

Conform celor afirmate de către reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale la moment au fost deja realizate 24 din 49 de proiecte ce vizează modernizarea instituțiilor din sistemul educațional, reparația clădirilor, reconstrucția apeductelor, iluminatul stradal și alte acțiuni de dezvoltare comunitară.

Au fost planificate măsuri ce urmează a fi desfășurate până la finele anului 2018.

Vorbitorii au apreciat eforturile Guvernului de susținere a proiectelor socialeconomice menite să dezvolte durabil localitățile din Zona de Securitate și au accentuat în mod special importanța continuării bunelor practici în acest sens.

Reamintim că, Guvernul a aprobat în aprilie curent Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2018. Acesta prevede alocarea a 15 mln. de lei din bugetul de stat pentru implementarea a 49 de proiecte selectate pe bază de concurs, care vor contribui la consolidarea măsurilor de încredere a populației de pe ambele maluri ale Nistrului și, implicit, la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării.

Sursa: https://gov.md/