Gov.md – Platforma comună de dialog dintre Biroul politici de reintegrare, Asociația Promo-LEX, administrația publică locală din raionul Dubăsari și fermierii agricoli

La 7 noiembrie curent, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au participat la platforma comună de dialog, organizată de Asociația Promo-LEX, având ca participanți autoritățile publice locale și fermierii care dețin terenuri agricole după traseul Rîbnița-Tiraspol. Ședința s-a petrecut în sediul consiliului raional Dubăsari.

Subiectul discuției s-a axat pe respectarea drepturilor de proprietate, posesie și folosință asupra terenurilor menționate.

Totodată, s-a prezentat delimitarea dintre aspectele ce poartă un caracter juridic și acțiunile realizate în procesul de negocieri, care au un alt principiu de reglementare.

Participanții au dat apreciere acțiunilor realizate pe parcursul anului 2018 de către Guvernul Republicii Moldova, care într-un final au permis accesul la terenurile agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, optând pentru implicarea activă și în continuare. Amintim că, pe parcursul anului 2018, reprezentanții Biroului politici de reintegrare s-au deplasat în raionul Dubăsari pentru asigurarea procesului de acces la terenurile agricole de 21 ori.

Precizăm că, astfel de platforme comune vor continua să aibă loc, unde vor fi abordate și alte subiecte cum ar fi: libera circulație, dreptul la educație, etc.

Biroul politici de integrare va continua implicarea activă în vederea asigurării tuturor drepturilor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent pe care parte a r. Nistru se află.

Sursa: https://gov.md/