Deschide.md – Separatistul Krasnoselski susține proiectul lui Dodon „Moldova Mare”, dar fără Transnistria

Author: Vadim Vasiliu

Șeful separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pledează pentru o Moldovă unită, dar fără Transnistria. Acesta a făcut referire la harta Moldovei Mari dăruită de Vladimir Putin lui Igor Dodon și unde lipsește Transnistria.

Krasnoselski a mai declarat că soarta Transnistriei trebuie decisă de către poporul acestei regiuni. Poziția privind viitorul raioanelor de est ale Republicii Moldova ar fi fost exprimată în cadrul referendumului ilegal din 2006, când majoritatea locuitorilor din regiune ar fi optat pentru independență.

Krasnoselski a spus că este solidar cu intenția lui Dodon de a crea Moldova Mare, însă Transnistria nu se va afla pe acea hartă. „Eu sunt pentru o Moldovă unită, dar fără Transnistria. Aceasta este diferența fundamentală. Vă amintesc că atunci când Vladimir Vladimirovici Putin i-a dăruit lui Igor Nikolaevici Dodon harta istorică a Republicii Moldova, acolo era Moldova istorică, însă fără Transnistria. De aceea eu sunt de acord cu această poziție și consider, că dacă Moldova își va reface granițele istorice, ține de chestiunile lor interne, însă fără Transnistria”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Textul complet: https://deschide.md