Infoprut.ro – Ministerul ucrainean de Externe nu va permite separatiştilor de la Tiraspol să deschidă o misiune diplomatică la Kiev

Liviu G. Stan

Regiunea transnistreană este parte integrantă a Republicii Moldova. Prin urmare, este imposibilă deschiderea unei misiuni diplomatice a acestui teritoriu separatist în capitala Ucrainei, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev.

Răspunsul diplomaţiei ucrainene a venit după ce un oficial de la Tiraspol a afirmat că administraţia din stânga Nistrului vrea să deschisă misiuni diplomatice la Kiev şi Bruxelles.

„Ucraina are deja o misiune diplomatică – Ambasada Republicii Moldova. Transnistria face parte din Moldova, iar Ucraina, ca ţară garant, va continua să depună eforturi pentru a ajuta la soluţionarea problemei transnistrene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Katerina Zelenko, citat de agenţia de ştiri Ukrinform.

Regiunea transnistreană și-a deschis pe 22 ianuarie o reprezentanţă la Moscova. Instituţia este înregistrată cu statut de organizaţie nonguvernamentală.

Sursa: http://infoprut.ro/