Epochtimes-romania.com – La Uzina metalurgică din Rîbniţa ar fi avut loc scurgeri de radiaţii. Deputat de la Tiraspol: Sunt zvonuri

Ştefan Sârbu

În contextul informaţiilor contradictorii apărute pe reţelele de socializare despre un presupus accident la Uzina metalurgică din Rîbniţa, deputatul din aşa-zisul Soviet suprem al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene (RMN), Andrei Safonov, susţine că nu au avut loc niciun fel de scurgeri de radiaţii.

„Trezeşte neîncredere sursa iniţială a acestor zvonuri – fostul preşedinte al RMN Evgheni Şevciuk. Spre marele nostru regret, chiar fiind un falit politic, în loc să-şi regândească rolul său în viaţa politică a Transnistriei, el încearcă în fel şi chip să destabilizeze situaţia”, afirmă Safonov, într-un interviu pentru Komsomolskaia Pravda, precizând că Şevciuk ar urmări demisia autorităţilor Transnistriei şi organizarea de alegeri anticipate.

Cu toate acestea, Biroul Politic de Reintegrare a făcut o precizare cu privire la incidentul produs la Uzina Metalurgică din oraşul Rîbniţa confirmând că un astfel de incident a avut loc pe parcursul lunii martie a.c., iar serviciile de intervenţie ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu au fost solicitate, deşi la nivelul dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol ar exista un grup de lucru pe probleme ce ţin de situaţiile excepţionale.

Textul complet: http://epochtimes-romania.com/