Radiochisinau.md – Ce spune Tiraspolul despre planul lui Igor Dodon de a reintegra Transnistria în componența R. Moldova

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol califică declarațiile președintelui Igor Dodon cu privire la reglementarea conflictului transnistrean prin reintegrarea Transnistriei în componența teritorial-statală a Republicii Moldova, drept “o abordare marginalizată şi o încercare a de a induce în eroare parteneri internationali”.

Potrivit așa-zisului minister de externe din regiunea transnistreană, ”speculațiile pe tema reglementării relațiilor dintre R. Moldova şi Transnistria reprezintă o abordare deliberată de marginilizare şi o încercare de a induce în eroare parteneri internaţionali, în primul rând, participanţii la formatul “5+2”, cu scopul de a destabiliza negocierile și de a submina progresul înregistrat în agenda comună socio-economică și umanitară”, scrie novostipmr.com.

Autoritățile din Transnistria i-au recomandat președintelui Dodon “să se concentreze pe rezolvarea problemelor interne ale statului pe care-l conduce şi să contribuie la punerea integrală în aplicare a angajamentelor asumate de R. Moldova în procesul de negocieri cu Transnistria”.