Infotag.md – AMBASADORUL LITUANIEI ÎN MOLDOVA A EFECTUAT O VIZITĂ DE DOCUMENTARE LA TIRASPOL

Lituania este la curent cu situația din jurul Transnistriei, înțelege problemele și vrea să ofere un sprijin posibil. O declaraţie în acest sens a făcut Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas, care a mers sâmbătă pentru prima dată la Tiraspol, unde s-a întâlnit cu președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului transnistrean, diplomatul a menționat că țara sa „acordă o atenție sporită statelor din Parteneriatul Estic: acesta este principalul vector al politicii sale externe”.
„Interesul nostru este determinat şi de procesul de negocieri în formatul „5+2” ”, a spus el.
Krasnoselski „și-a exprimat recunoștința pentru atenția acordată RMN, subliniind că partea transnistreană salută dialogul și cooperarea constructivă în diferite domenii”. El și-a exprimat convingerea că Lituania este un partener de încredere și, de asemenea, a menționat importanţa participării părții lituaniene, ca membru al Uniunii Europene, la procesul de negocieri dintre Transnistria și Republica Moldova.

Interlocutorii au discutat „perspectivele cooperării bilaterale transnistreano-lituaniene, au făcut schimb de opinii cu privire la întreaga gamă de chestiuni de interes, subliniind interesul reciproc în întărirea și dezvoltarea contactelor”.

Sursa: http://www.infotag.md/