Noi.md – ”Poșta Transnistriei” acuză Moldova de pierderi de milioane

„Poşta Transnistriei” suferă anual pierderi de milioane din cauza că Moldova nu doreşte să compenseze cheltuielile pentru prelucrarea, transportarea şi livrarea coletelor poştale ce vin în regiune, susţine şeful interimar al serviciului de comunicaţii al autoproclamatei RMN, Vladimir Beleaev.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a declarat pentru presa transnistreană că în relaţiile dintre operatorii poștali este general acceptat un anumit sistem de decontări reciproce. Partea care transmite celeilalte mai multe trimiteri poştale decît primeşte, trebuie să compenseze cheltuielile celui de-al doilea operator ce ţin de procesarea acestor trimiteri poştale, deoarece acest operator este nevoit să cheltuiască mijloacele proprii pentru ca scrisorile şi coletele să ajungă la destinatarul final. „Fiecare operator creează o anumită sarcină pentru celălalt. Dacă expediem în Moldova și în străinătate o anumită cantitate de trimiteri poștale, noi trebuie să compensăm cheltuielile operatorului din Moldova pe care le suportă pentru procesarea acestei corespondențe scrise. Și invers. Cînd Moldova ne trimite corespondența poștală pentru distribuire, este obligată să ne ramburseze cheltuielile legate de distribuirea acesteia. Acest lucru este stabilit în actele Uniunii Poștale Universale”, a spus Beleaev. Potrivit lui, în relația dintre „Poşta Transnistriei” și „Poşta Moldovei”, situația este de așa natură încît „traficul de trimiteri poștale către RMN din Moldova și alte țări este de zeci de ori mai mare decît numărul trimiterilor poştale din Transnistria în Moldova și în alte țări”.

„Astfel, „Poșta Transnistriei” este nevoită să livreze corespondența poștală primită locuitorilor republicii pe cheltuiala proprie, deoarece pînă acum nu a fost încheiat niciun acord cu privire la compensarea cheltuielilor reciproce între operatori”, a spus șeful serviciului, menționînd că, dacă situaţia se va schimba, atunci se va putea vorbi despre o stare mai stabilă a „Poştei Transnistriei”.

Citește mai mult: https://noi.md/md/transnistria/posta-transnistriei-acuza-moldova-de-pierderi-de-milioane
Facebook: NOI.md | Odnoklassniki: Noi.Moldova