Infotag.md – GUVERNUL TRANSNISTRIEI A CONVENIT CĂ COOPEREZE CU COLEGII DE LA MOSCOVA

Principalele domenii de cooperare între guvernul Transnistriei și cel al Moscovei vor fi „echipamentele medicale, domeniul locativ și transportul electric”. Această înţelegere a fost atinsă în ajun la întrevederea unei delegații transnistrene pe platforma Departamentului relații economice externe și relații internaționale al guvernului Moscovei cu șeful instituţiei, Serghei Ceriomin.
Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul cabinetului de miniştri al autoproclamatei RMN, delegaţia transnistreană a fost reprezentată de şeful guvernului, Alexandr Martînov, adjuncții acestuia – ministrul dezvoltării economice, Serghei Obolonik, și ministrul sănătății, Alexei Țurcan, precum și președintele Sovietului Suprem, Alexandr Korşunov, şi preşedintele comitetului pentru economie și buget, Oleg Vasilatii.
Ceriomin a spus că principalele direcții de dezvoltare a capitalei Rusiei sunt tehnologiile informaționale, sectorul locuințelor și utilităților publice. El și-a exprimat disponibilitatea de a împărtăși experiența și a lansat invitaţia la o cooperare activă.
Martînov, la rândul său, a vorbit despre „Strategia de dezvoltare a RMN, adoptată recent, menită să dezvolte economia, să consolideze statalitatea și să crească nivelul de trai” și a subliniat că „toate acestea se întâmplă cu sprijinul substanțial al guvernului Rusiei”.
Potrivit LUI, principalele domenii în care se vor desfășura lucrări în acest an sunt sectorul de locuințe și dezvoltarea transportului electric.
„Guvernul nu stă degeaba. În buget au fost rezervate în premieră sume pentru a rezolva această problemă. Pentru Transnistria, ele sunt destul de importante. Un alt domeniu este medicina, în care guvernul va lua on decizie pe termen mediu. Astăzi, în acest domeniu se atestă un deficit de echipamente, inclusiv de înaltă tehnologie”, a recunoscut Martînov.

Sursa: http://www.infotag.md/