Noi.md – Peste 100 de automobile înmatriculate în stînga Nistrului, duse la parcarea specială

Peste o sută de automobile cu numere de înmatriculare în stînga Nistrului au fost scoase din trafic și transportate la parcarea specială, începînd cu data de 1 iunie 2017, cînd au intrat în vigoare prevederile legale ce interzic circulația pe drumurile publice a acestor autovehicule în cazul conducătorilor care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și domiciliază în dreapta Nistrului.

Șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, a declarat pentru IPN că, de la intrarea în vigoare a prevederilor și pînă în a doua jumătate a lunii martie 2019, au fost opriți peste o sută de conducători auto care circulau cu mașini înmatriculate în regiunea transnistreană, deținînd permis eliberat de autoritățile constituționale.

Începînd cu 1 aprilie 2017, este interzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu numere de înmatriculare în stînga Nistrului în cazul conducătorilor care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și domiciliază în dreapta Nistrului.

În cazul neconformării cerințelor legale stipulate, unitatea de transport este indisponibilizată pe teritoriul stației de parcare specială sau celei mai apropiate subdiviziuni de poliție. Prin derogare, circulația respectivelor autovehicule se permite doar în cazul în care acestea sînt în proprietatea agenților economici din unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului și municipiul Bender și dacă conducătorii de autovehicule sînt angajați ai acestora.

Potrivit Codului Contravențional, vehiculul parcat se restituie proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor legal imediat după înlăturarea temeiurilor pentru aducerea la parcare. Cheltuielile de aducere și de staționare a vehiculului la parcare sînt suportate de contravenient.

Pînă la intrarea în vigoare, timp de aproximativ jumătate de an proprietarii automobililor înmatriculate în stînga Nistrului, indiferent de termenul de exploatare, le-au putut plasa sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2016.

Citește mai mult: https://noi.md/md/transnistria/peste-o-suta-de-automobile-inmatriculate-in-stinga-nistrului-duse-la-parcarea-speciala?fbclid=IwAR3wu9L8-Ww439hdocMnv7Uxb9k5oN_cMRLG3mX-qN5u_2D8Y_bPa2vorek
Facebook: NOI.md | Odnoklassniki: Noi.Moldova