Publika.md – Securitatea Moldovei, discutată la formul FCS din Viena. Trupele ruseşti care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre trebuie retrase

Trupele ruseşti care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre trebuie retrase împreună cu armamentul şi muniţiile pe care le deţin în stânga Nistrului. Declaraţia aparţine ambasadorului Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, care a discutat acest subiect în cadrul Forumului pentru Cooperare în domeniul Securităţii, desfăşurat ieri, în Capitala Austriei.

Diplomatul spune că de ani buni, problema rămâne stringentă şi fără acţiuni concrete din partea autorităţilor din Rusia. Osipov susţine că administraţia de la Moscova de fiecare dată invocă Acordul de pace din 21 iulie 1992, în care sunt notate principiile soluţionării paşnice a conflictului din regiunea transnistreană.

Potrivit oficialului, în textul documentului nu există nicio menţiune care să poată fi interpretată ca o acceptare a prezenţei militare străine de către Moldova. Prezenţi la întrunirea de la Viena, reprezentanţii delegaţiei Federaţiei Ruse au declarat că argumentările din Acordul de Pace aparţin Ministerului Apărării de la Moscova, iar contestarea lor de către Misiunea Republicii Moldova va fi comunicată în capitala rusă.

Citește mai mult: https://www.publika.md/securitatea-moldovei-discutata-la-formul-fcs-din-viena-trupele-rusesti-care-stationeaza-ilegal-pe-teritoriul-tarii-noastre-trebuie-retrase_3042639.html#ixzz5o6afLpEV
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook