Deschide.md – Reprezentantul Kievului pe Transnistria a chemat toate forțele politice la dialog pentru stabilitate

Author: Vadim Vasiliu

Reprezentantul special al Ucrainei pentru rezolvarea diferendului Transnistrean, Viktor Krîjanovski, a vizitat Republica Moldova la 12 iunie și a avut întâlniri cu toți reprezentanții puterii, informează Ambasada Ucrainei la Chișinău. Krîjanovski a chemat toate puterile politice din Republica Moldova la dialog pentru a fi găsită o soluție echilibrată care nu va permite destabilizarea situației în regiune.

În prima jumătate a zilei, Krîjanovski s-a întâlnit cu spicherul Parlamentului ales urmare a scrutinului din 24 februarie, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul ales de noua majoritate parlamentară, Maia Sandu, dar și cu reprezentanți ai acestui executiv – șeful ministerului de Externe, Nicolae Popescu și cu vice-premierul pentru reintegrare, Vasile Șova.

În a doua parte a zilei, Krîjanovski s-a întâlnit cu prim-ministrul Pavel Filip și membri ai executivului acestuia – vice-premierul pentru probleme de Reintegrare, Cristina Lesnic, ministrul de Externe și Integrare Europeană, Tudor Ulianovschi.

Diplomatul ucrainean s-a întâlnit cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță și cu reprezentanți ai Ambasadei SUA la Chișinău.

Cu toți aceștia, Krîjanovski a avut schimburi de opinie cu privire la situația din Republica Moldova. S-a constatat că criza politică actuală are potențialul de a destabiliza situația în regiune.

Viktor Krîjanovski a menționat că este important pentru Ucraina ca Republica Moldova să meargă în continuare pe calea integrării europene. Ucraina a chemat toate puterile din Republica Moldova să hotărască problemele politice prin intermediul dialogului, pentru a evita o confruntare a forțelor și să fie găsită o soluție echilibrată care va stabiliza situația și va avea un aport în dezvoltarea democratică a statului.

Sursa: https://deschide.md/