Gov.md – Întrevederea Viceprim-ministrului pentru reintegrare Vasilii Șova cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Dereck J. Hogan

Astăzi, 18 iunie 2019, Viceprim-ministrul Vasilii Șova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova Dereck J. Hogan, în cadrul căreia au fost discutate aspecte actuale legate de problematica transnistreană și perspectivele avansării dialogului în procesul de negocieri.

Oficialii au exprimat necesitatea sprijinirii reciproce a procesului de consolidare a pozițiilor partenerilor internaționali din formatul „5+2” în raport cu Republica Moldova și în contextul reglementării transnistrene.

A fost susținută ideea organizării în perioada apropiată a întrevederilor de lucru la nivelul reprezentanților politici din partea Chișinăului și Tiraspolului și a vizitei în Republica Moldova a reprezentanților mediatorilor și a observatorilor în formatul de negocieri „5+2”.

De asemenea, au fost abordate și alte inițiative relevante pentru impulsionarea procesului de reglementare.

Oficialii au convenit asupra menținerii unei cooperări intense și a dezvoltării interacțiunii pe un spectru larg de subiecte de interes comun.

Sursa: https://gov.md/