Noi.md – Un polițist moldovean, reținut de securiștii de la Tiraspol

Angajaţii așa-numitului Minister al protecției de stat din stînga Nistrului (MGB) au reţinut, la sfîrşitul săptămînii trecute, la Tiraspol un poliţist moldovean sub pretextul că acesta efectua “măsuri operaţionale şi de investigaţie în afara Zonei de Securitate”.
Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al MGB, Maxim Kraveţ, la televiziunea locală, menţionînd că acesta nu este primul incident cu implicarea poliţistului moldovean în Transnistria. “Angajaţii MGB au obţinut informaţii precum că unul dintre colaboratorii de poliţie din RM, membru al echipei de investigare operaţională în zona cu regim sporit de securitate, desfăşoară activităţi de investigaţie în afara Zonei de Securitate. În acelaşi timp, el colecta informaţii despre angajaţii organelor de drept din RMN”, a explicat Kraveţ. Potrivit lui, astfel de acţiuni contravin acordurilor semnate în 1992 de către Chişinău şi Tiraspol, care prevăd că membrii Grupului mixt operativ de investigaţii îşi desfăşoară activitatea în zona cu regim sporit de securitate (Tighina).

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi Biroul Politici de Reintegrare nu au comentat deocamdată cele întîmplate.

Citește mai mult: https://noi.md/md/societate/un-politist-moldovean-retinut-de-securistii-de-la-tiraspol
Facebook: NOI.md | Odnoklassniki: Noi.Moldova