Infotag.md – DELEGAŢIA TRANSNISTREANĂ LA CUC ACUZĂ MOLDOVA DE „ÎNCĂLCAREA GRAVĂ A REGIMULUI ZONEI DE SECURITATE”

Delegaţia transnistreană a atras atenţia Comisiei Unificate de Control (CUC) la „o nouă încălcare gravă din partea Moldovei a regimului Zonei de Securitate”.
Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-o declaraţie ai cărei autori susţin că, în cadrul exerciţiului militar internaţional „Scutul păcii – 2019”, desfăşurat în perioada 16-20 iunie la centrul de pregătire militare de la Bulboaca, trecerea tehnicii militare, precum şi a efectivului subdiviziunilor la poligon s-a realizat prin Zona de Securitate.
Partea transnistreană este indignată de faptul că colegii moldoveni nu s-au deranjat să informeze Comandamentul Militar Unit despre desfășurarea acestui marș, care, în opinia sa, este, de asemenea, „o încălcare gravă a documentelor de bază ale operațiunii de menținere a păcii”.
„Atragem atenția participanților la operațiunea de menținere a păcii asupra necesității de a respecta cu stricteţe cerințele Acordului din 1992 și documentele adoptate de Comandamentul Militar Unit pentru dezvoltarea sa”, au remarcat reprezentanții Tiraspolului.

Sursa: http://www.infotag.md/