Infotag.md – TRANSNISTRIA INSISTĂ PE EXTINDEREA LISTEI MIJLOACELOR DE TRANSPORT CU DREPTUL DE A DEŢINE NUMERE DE ÎNMATRICULARE NEUTRE

Grupurile de experți privind dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor au desfăşurat marți o şedinţă la sediul Misiunii OSCE la Tiraspol, făcând un schimb de opinii cu privire la aspectele actuale ale cooperării.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAE al autoproclamatei RMN, partea transnistreană a abordat, în special, probleme ce ţin de „accesul la mecanismul de înregistrare la punctele de înmatriculare a transportului auto a remorcilor și mijloacelor de transport deţinute de cetățenie transnistreni care locuiesc în satele transnistrene de pe malul drept al Nistrului, a mijloacelor de transport deținute de cetățenii Rusiei și Ucrainei importate după 24 aprilie 2018”.
Totodată, părțile au convenit să facă un schimb de propuneri cu privire la mecanismul de înmatriculare a mijloacelor de transport ale companiilor transnistrene de transport de mărfuri și pasageri.
Partea transnistreană a reiterat problema permiselor de conducere, care nu permite participarea deplină la traficul rutier internațional pentru mai mulţi cetățeni care și-au înregistrat deja mașinile la punctele respective de înmatriculare.
La inițiativa părții transnistrene, au fost rezumate rezultatele provizorii ale evaluării stării tehnice a podului peste Nistru dintre satele Bîcioc și Gura Bîcului, realizată de compania ucraineană „Mostproekt”.

Sursa: http://www.infotag.md/