Deschide.md – Tiraspolul anunță despre ce a discutat Dodon cu Krasnoselski la Holercani

Author: Vasile Cojocari

Liderul grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a atras atenția lui Igor Dodon, în cadrul întrevederii de la Holercani, asupra încetinirii procesului de negocieri în formatul „1+1”(Chișinău și Tiraspol), precum și în ședințele grupurilor de lucru, potrivit presei transnistrene.

„Toate întrebările trebuie să fie discutate în primul, și-n primul rând la ședințele grupurilor de lucru. Trebuie să recuperăm timpul pierdut, să mărim ritmul lucrului, să ne mișcăm înainte pentru a căuta soluții”, a spus Krasnoselski.

Liderul separatist a menționat că unul din factorii care ar stagna procesul de negocieri este situația politică de la Chișinău.

Pe de altă parte Igor Dodon a vorbit, în cadrul întrevederii, despre realizările semnificative obținute în urma procesului de negocieri. Iar despre problemele nesoluționate Dodon ar fi spus că partea moldovenească este pregătită să întreprindă măsuri pentru a le rezolva.

Cei doi au mai discutat și despre cauzele suspendării ședinței în formatul „5+2” de la Bratislava și lipsa vreunui protocol semnat în urma întrunirii.

„Am discutat cu Vadim Nicolaevici mai multe probleme care nu au fost soluționate și pe care intenționăm să le rezolvăm”, a spus Igor Dodon.

Până la ora publicării știrii Președinția nu a emis niciun comunicat despre întrevederea în cauză.

Sursa: https://deschide.md/