Publika.md – Dodon şi Krasnoselski s-au întâlnit la Holercani. Ce subiecte au discutat

Astăzi, la reședința din Holercani, a avut loc o nouă întrevedere dintre preşedintele Igor Dodon şi liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski. Potrivit presei din stânga Nistrului, părţile au reuşit să discute toate problemele de pe ordinea de zi. Pe unele dintre acestea au fost stabilite date concrete şi soluţii. Printre acestea se numără problema telecomunicaţiilor, clasarea dosarelor penale motivate politic, dar şi proiectul construcţiei unei linii de troleibuz din oraşul Bender prin satul Varniţa. 

În acelaşi timp, nu au fost identificate soluţii pentru problemele din domeniul bancar, însă, precum a afirmat preşedintele Moldovei, aceasta este una dintre principalele chestiuni ce vor fi discutate şi în continuare de către părţi, transmite postul TSV din Transnistria.

La rândul său, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Faceboook că “situația care s-a creat în procesul de soluționare a problemei transnistrene impune ambelor părți menținerea unui dialog permanent și elaborarea mai minuțioasă a chestiunilor de pe ordinea de zi”.

“Am discutat și alte subiecte cu caracter economic și social, care vizează interesele locuitorilor și agenților economici de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv extinderea regimului de liberă circulație a cetățenilor, bunurilor și serviciilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova “, a menţionat Dodon.

“Am menționat interesul comun pentru neadmiterea vreunor impedimente în zona de securitate, care ar putea perturba pacea și stabilitatea în Republica Moldova. Am reafirmat importanța operațiunii de menținere a păcii pe Nistru ca garanție a păcii și securității în regiune. Ne-am apropiat pozițiile pentru elaborarea unor modalități de abordare în vederea implementării lor ulterioare.

În ajunul Conferinței din Bavaria, preconizată pentru 4-5 noiembrie, am reiterat disponibilitatea de a continua un dialog deschis la diferite niveluri și paliere, ceea ce va contribui la stabilirea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Am convenit că, pe lîngă contactele oficiale, un factor important care contribuie la promovarea procesului de reglementare politică este și activitatea instituțiilor obștești”, se arată în postarea lui Dodon pe pagina sa de Facebook.

PUBLIKA aminteşte că aceasta este a șasea întrevedere oficială între Igor Dodon şi Vadim Krasnoselskii.

Citește mai mult: https://www.publika.md/dodon-si-krasnoselski-s-au-intalnit-la-holercani-ce-subiecte-au-discutat-video_3057552.html#ixzz63lM0eGCc
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook