Tvrmoldova.md – Dodon declară că până la sfârşitul anului va fi soluţionată problema în cazul companiei de telecomunicaţii a holdingului Sheriff, de a putea activa pe întreg teritoriul ţării

Astăzi, la reşedinţa din Holercani, a avut o nouă întrevedere între Igor Dodon şi liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul căreia au fost discutate mai multe subiecte printre care termenii de soluţionare în cazul companiei de telecomunicaţii transnistrene, InterDnestrcom, care a primit licenţă de a opera pe teritoriul Republici Moldova, însă acest lucru aşa şi nu a avut loc.

 InterDnestrcom este parte componentă a holdingului Sheriff, compania deţine monopolul la compartimentul telefonie şi tehnologii informaţionale în Transnistria.

„Sper că a până la începutul anului viitor această problemă va fi soluţionată, este voinţă politică la Chişinău şi la nivelul Preşedinţie şi al Parlamentului”, a declarat Dodon după întrevederea cu Krasnoselski.

În cadrul întrevederii, au foast discutate detalii referitoare la runda de negocieri în formatul 5 + 2, care s-a derulat la Bratislava, precum şi chestiuni ce ţin de punerea în aplicare a aranjamentelor cunoscute sub numele de Berlin +.

În ajunul Conferinţei din Bavaria, preconizată pentru 4-5 noiembrie, Dodon a reiterat disponibilitatea de a continua un dialog deschis la diferite niveluri şi paliere, ceea ce va contribui la stabilirea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

„La finele întrevederii, încă o dată că nu există altă alternativă pentru consolidarea încrederii decît dialogul, care deschide oportunităţi de a discuta şi problemele complexe din procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană,” se arată într-un comunicat al preşedinţie.

Sursa: http://tvrmoldova.md/