Publika.md – Tiraspolul din nou în acțiune, acuză Chișinăul de răpirea unui bărbat. Reacția lui Alexandru Flenchea

Presa transnistreană scrie că un bărbat din stânga Nistrului ar fi fost sechestrat de către poliţie şi că autorităţile de la Tiraspol au cerut de la reprezentantul politic în procesul de negocieri să ofere informații cu privire la locul aflării bărbatului. 

Potrivit portalului novostipmr, Andrei Simonia ar fi dispărut în data de 14 ianuarie, în timp ce se afla cu soţia în satul Sănătăuca. 

Femeia ar fi declarat în timp ce se aflau în vizită, de ei s-au apropiat trei persoane, care l-ar fi informat pe soţul ei că el ar fi martor într-un dosar. Ulterior, Samonia ar fi fost sechestrat și dus într-o direcție necunoscută.

“Familia dispărutului, deja de o săptămână, nu cunoște practic nimic despre locul aflării acestuia”, menţionează publicaţia.

Pretinsul minister de externe a trimis scrisori către Alexandru Flenchea, vicepremierul pentru Reintegrare și spre organismele internaționale cu cererea de a oferi informaţii despre locul aflării lui Andrei Samonia şi starea lui de sănătate.

Solicitat de publika.md, vicepremierul pentru reintegrare Alexandru Flenchea a confirmat că a primit o solicitare din partea Tiraspolului. El a declarat că la  moment nu cunoaşte despre un asemenea caz şi că va solicita informaţii de la IGP.

“Cu certitudine va spun doua lucruri: 1. Politia noastră NU răpește oameni. 2. E campanie propagandistică pentru a umbri cazul Rjavitin. Bine, şi încă un lucru cert, nu mai puţin important: nu vom răspunde solicitărilor lui Ignatiev până nu primim răspuns la solicitările privind vizitarea necondiţionată a cetăţeanului Alexandr Rjavitin”, a mai spus Alexandru Flenchea.

Citește mai mult: https://www.publika.md/tiraspolul-din-nou-in-actiune-acuza-chisinaul-de-rapirea-unui-barbat-reactia-lui-alexandru-flenchea_3064740.html#ixzz6Bh3JKKaZ
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook