Publika.md – EPIDEMIE de viroze în stânga Nistrului. Pragul a fost depăşit cu 9%

Epidemie de viroze respiratorii în stânga Nistrului. Pragul a fost depăşit cu 9 la sută. Despre aceasta scrie presa transnistreană.

Autoproclmatele autorităţi de la Tiraspol anunţă de miercuri, 5 februarie, restricţii în instituţiile de învăţământ. Totodată, vor fi interzise toate activităţile în masă, iar transportul public va fi dezinfectat de trei ori pe zi.

Săptămâna trecută, în regiunea Transnistriană au fost înregistrate 3.552 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, inclusiv 1928 în rândul copiilor sub 14 ani. 185 de persoane au fost spitalizate.

Totodată, în cea de-a cincea săptămână a anului, medicii au depistat 3 cazuri de gripă, două dintre ele în rândul copiilor de 5-14 ani. În ceea ce privește infecțiile respiratorii severe, 137 de cazuri au fost înregistrate de specialiști într-o singură săptămână (cu două cazuri mai puțin decât săptămâna trecută).

Majoritatea cazurilor sunt depistate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani.

Citește mai mult: https://www.publika.md/epidemie-de-viroze-in-stanga-nistrului-pragul-a-fost-depasit-cu-9_3065984.html#ixzz6D0IANZxa
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook