Deschide.md – Rjavitin a fost înrolat din nou în „armata transnistreană”. Primele declarații publice după reținere

Author: Vasile Cojocari

Tânărul Alexandru Rjavitin a fost din nou înrolat în așa-numita armată transnistreană, după ce pe data de 19 decembrie 2019 a fost reținut în regiunea separatistă. Într-un reportaj realizat de postul de televiziune „Pervîi Prednestrovskii”, Rjavitin laudă reformele pe care le-au făcut autoritățile separatiste în armată și acuză presa moldovenească că i-au trunchiat și denaturat declarațiile din materialele realizate după „dezertare”.

„Rjavitin a dezertat apoi a devenit un instrument al jocurilor informaționale din Moldova. (…) La Chișinău, Rjavitin a dat interviuri pentru presa moldovenească și europeană. A fost interogat și de către serviciile speciale, s-a transformat într-un pion al jocurilor politice”, spun jurnaliștii transnistreni.

Deși a declarat în nenumărate rânduri, pentru presa moldovenească, că în armată a fost bătut cu bestialitate de mai multe ori, în acest reportaj Rjavitin spune că nimeni n-a pus niciun deget pe dânsul.

„Când am ajuns noaptea (pe malul drept al Nistrului – n.red) ei (ofițerii Serviciului de Informații și Securitate – n.red) deja știau tot, știau că eu am fugit. Jurnaliștii mi-au pus întrebări, eu le-am răspuns, însă foarte multe declarații au fost denaturate. În primul reportaj în care figuram erau prezentate doar declarațiile principale, iar contextul integral a fost ascuns. (…) Nimeni din forțele de ordine nu m-au agresat fizic, nimic din aceasta n-a fost”, a spus Rjavitin.

Reprezentanții pretinsei armate spun că Rjavitin se simte bine, iar până la ședința de judecată îi este interzis să părăsească unitatea militară.

Amintim că La sfârșitul lunii decembrie 2019, Asociația Promo-LEX a anunțat că a fost sesizată de prietenii și rudele lui Alexandru Rjavitin referitor la dispariția acestuia din propria casă din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia din regiunea transnistreană.

Sursa: https://deschide.md/