Deschide.md – EXCLUSIV // Securistul de la Tiraspol, „verificat suplimentar” pe Aeroport și-a turnat foștii colegi

Cu toate că reprezentanții Poliției de Frontieră au negat existența unei interogări a fostului ofițer al MGB-ului transnistrean (Ministerul Securității Statului) Andrei Ermolaev, reporterii Deschide.MD au obținut mai multe informații care ar viza „verificările suplimentare” desfășurate luni, 10 februarie, la Aeroportul Internațional Chișinău.

Sursele din cadrul organelor afacerilor interne ne-au divulgat, sub protecția anonimatului, că Andrei Ermolaev, fostul șef al Direcției informații din cadrul MGB (așa-zisul Minister al Securității Statului), implicat în activități de încălcare flagrantă a drepturilor omului în regiunea transnistreană și acțiuni de recrutare a angajaților structurilor de drept ale Republicii Moldova dislocate în Zona de securitate, ar făcut mai multe dezvăluiri, recunoscând că a activat în cadrul „ministerului”. Totuși, acesta ar fi negat că ar fi fost implicat  în activități de încălcare a drepturilor omului, sechestrări și maltratări a cetățenilor Republicii Moldova.

Ermolaev a declarat că s-a axat strict pe „culegerea informațiilor operative despre procese social-politice din Republica Moldova”. De asemenea, el a mărturisit că Tiraspolul are o agendă fermă de a exclude din mun. Bender organele de poliție, instituțiile penitenciare subordonate Chișinăului, precum și liceul cu predare în limba română din regiune. Din afirmațiile făcute de acesta rezultă că o sarcină primordială în acest sens revine secției MGB-ului din Bender.

Textul complet: https://deschide.md/