Ziarulnational.md – MAEIE îi solicită ambasadorului rus Vasnețov să se abţină de la participarea în cadrul activităţilor organizate de către autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol: „Motiv pentru diferite speculații politice”

Autorităţile de la Chișinău le solicită reprezentanților Ambasadei Ruse să se abţină de la participarea diplomaţilor acreditaţi în Republica Moldova la activităţile organizate de către structurile nerecunoscute de la Tiraspol, care servesc drept motiv pentru „diferite speculaţii politice”.
Mesajul i-a fost transmis astăzi ambasadorului rus din R. Moldova, Oleg Vasnețov, de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Socolan.
CITIȚI și VIDEO // Șeful statului, ÎNCOLȚIT de liderul separatist Krasnoselski: „L-aș sfătui pe Igor Dodon să se gândească la promisiunile făcute față de Federația Rusă”

Un comunicat de presă al ministerului precizează că cei doi interlocutori au confirmat interesul reciproc pentru „menţinerea dinamicii pozitive” în promovarea dialogului politic la toate nivelurile care s-a conturat în ultimul timp, inclusiv prin realizarea vizitelor şi întâlnirilor preconizate să se desfăşoare în perspectiva apropiată.

Totodată, Socolan și Vasneţov au pledat pentru „continuarea eforturilor în vederea atingerii unei soluţii politice cuprinzătoare şi durabile pentru problema transnistreană în baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a frontierelor Republicii Moldova recunoscute pe plan internaţional, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene”.

Sursa: https://www.ziarulnational.md/